Pop-up restaurant på Grünerløkka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har vokst opp i et hjem der vi alltid hadde to forskjellige oster på frokostbordet. En Jarlsberg, og så en annen ost; enten Port Salut, Ridderost eller Norvegia. Årsaken til det var at lillebroren min Julian elsket Jarlsberg og ikke likte noen annen ost, mens resten av oss foretrakk andre oster en Jarlsberg. Jarlsberg osten het bare Julian-osten og jeg forbinder fremdeles Jarlsberg med broren min. Selv elsket jeg både lagret Norvegia og en god ridderost men mest av alt spiste jeg den osten pappa spiste fordi jeg likte å gjøre som ham.

Dette er norske oster som de fleste av oss har et forhold til, og som vel de fleste spiser på brødskiva i en eller annen variant. Men det jeg egentlig ikke har tenkt så mye over er hvor mange gode norske oster det faktisk finnes, utover de klassiske ostene. 

Dette er noe Osteriet og Tine ønsker å gjøre noe med, nemlig å få den norske osten ut på markedet. Derfor har de denne helgen laget en pop-up restaurant i Øvre gate 7 på Grünerløkka, der folk som er i Oslo kan komme innom i dag mellom 15-19, og i morgen mellom 11-17 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De har omgjort en superkoselig leilighet til en osterestaurant, der det i første etasje er ostebutikk hvor du kan smake på masse gode norske oster, blant annet lagret edamerost, fetaost i hvitløkslake og nydelig smakfull blåmuggost. I andre etasje er det restaurant. Her står et knippe svært dyktige kokker som er spesialister på ost og tilbereder retter, basert på forslag de har fått av folk via internett! Dette er verdens første restauranten hvor folket og internett bestemmer menyen. Og best av alt, det er gratis.

Vi var innom dem igår på en lukket førvisning av det som skal være i helgen, og det var utrolig gøy både å smake på så mange gode norske oster, og spise retter man ikke ville tenkt hadde med ost og gjøre. Som for eksempel suppen vi fikk til første rett, kantarellsuppe med kremost og timian. Sykt god. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så om du vil oppleve noe litt annet i helgen anbefaler jeg virkelig å stikke innom Osteriet sin pop-up butikk. Smake på deilige oster, spise grilled cheese og andre ostebaserte retter, helt gratis! ? 

Vi ble inspirert til å lage noe med en norsk ost vi også, og gikk for en omelett med Snøhvit kremost fra Tine. Den ble skikkelig god, godt tips til brunsj på søndag for eksempel! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser til omelett, 2-3 pers. 

5 egg 

5 SS vann eller melk 

1 pakke snøfrisk fra Tine 

Grønnkål, 1/3 pakke 

1 pakke bacon 

Olivenolje 

1 stor avokado 

1 neve pinjekjerner 

Basilikum 

Salt 

Pepper

Trøffelsmør (du kan bruke vanlig om du vil)

Godt brød 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilbereding: 

Kutt i biter og stek bacon i pannen. Når bacon har et minutt igjen ca slenger du i grønnkålen så den blir varmet opp såvidt. 

Ha egg og vann/melk i en stor bolle og visp sammen med en visp. Ha litt olivenolje i stekepannen og hell eggblandingen i pannen og ha bacon og grønnkålen over. Legg skjeer med snøfrisk i klatter rundt i pannen. Strø over salt og pepper, sett på lokk og stek omeletten på svak varme i ca 20 minutter. Du må følge med så den ikke svir seg, omeletten er  ferdig når du ser det ikke er noe tegn til rått egg på toppen. Så trikset er å være tålmodig og la omeletten gjennomstekes langsomt.

Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Kutt en moden avokado i skiver og legg på en fjøl. Hell over litt olivenolje, salt, og de ristede pinjekjernene. 

Rist skiver av surdeigsbrød og smør på et lag trøffelsmør, eller vanlig smør.

Server omeletten med toastet brød, avokado og frisk basilikum. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God helg og god oste fråtsing ?

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Osteriet og Tine. 

1 comment

  1. Pingback: Pimp opp ostefatet med godt tilbehør - ENEstående MatENEstående Mat

Leave a Reply Cancel reply