Høstpasta på menyen

_dsc0633

Gnocchi betyr klumper, på italiensk. Det er en type pasta som er formet som små klumper, og hovedingrediensen er som regel potet istedenfor durumhvete.

Personlig synes jeg det er en av de aller beste formene for pasta. Antagelig fordi min italienske restaurant nr 1 hadde en gnocchi på menyen som var “to die for”. Jeg gikk til den restauranten og bestilte spinatgnocchi med sterk tomatsaus så ofte jeg hadde anledning, med mindre ukas ravioli var med spinat og ricotta ? Etter det har jeg elsket gnocchi. 

_dsc0610

Jeg glemmer det ofte her hjemme, fordi det ikke er så mange restauranter som serverer det – men så kom jeg over det forrige helg, og da fikk jeg et etterlengtet gnocchi-sug. 

Jeg skal lage den spicy tomatsaus vrien med spinat en vakker dag her på bloggen, men i dag får dere gnocchi med kantarell og grønnkål. Ikke så værst det heller. 

_dsc0793

Dette er en vegetarpasta. Jeg har sjeldent behov for kjøtt ved siden av en pasta, men det vi pleier å gjøre er å ha litt god skinke eller en pølsebit før vi spiser pastaen, enten alene med brød og oliven, eller sammen med en lett salat. Filip kom over en Iberico chorizopølse, som vil si den ypperste klassen av en chorizo. Så da var han nærmest fornøyd, og ellers laget jeg en caprese salat med tomat og mozzarella ost – som er veldig deilig før en pastarett om du ikke har tomatbasert pasta.

_dsc0714

Oppskrift på caprese finner du her

Ingredienser til 2 personer:  

1 pakke fersk gnocchi 

1 pose kantarell 

1/2 pakke grønnkål 

1 neve ristede gresskarkjerner 

Chiliflakes

Olivenolje 

3-4 fedd hvitløk

Basilikum 

Parmesanost  

Salt 

Smør 

Skinke/pølse etter ønske 

_dsc0812

Tilberedning: 

Rist gresskarkjerner tørt i pannen og sett til side. Rens, kutt og stek kantarell i en skje smør i pannen. Legg til side når kantarellen er godt gjennomstekt. Stek så oppkuttede hvitløksfedd i litt olivenolje, og ha oppi grønnkålen. La den surre til den er myk. Mens grønnkålen steker koker du opp en stor gryte med saltet vann, og koker gnocchi som anvist på pakken. Hell av vannet når den er ferdigkokt men spar en kopp av pastavannet. 

Ha kantarell, hvitløk og gnocchi oppi pannen med grønnkål og bland alt sammen på lav varme. Spe på med litt av pastavannet så det ikke blir tørt, ca 2 skjeer. Ha oppi en god klunk olivenolje, strø over chiliflakes, litt opphakket basilikum og de ristede gresskarkjernene. 

Server med raspet parmesanost.

Leave a Reply Cancel reply