Siste isen, og siste badet. Eller?

_dsc0354

September. Den beste måneden i året i følge bursdagsbarnet Filip. Så vi får vel gi ham rett i det. Som september har vært i år er jeg i grunnen ganske enig. Vi har hatt full sommer og lyse morgener nesten hver eneste dag, med litt kjølighet og mørkere kvelder, så man ennå kan få kjenne på den fine overgangen mellom sommer og høst.

_dsc0386

Da vi dro fra hytta var jeg sikker på at det var årets siste bad vi tok, 1 september. Der tok jeg feil, og godt var det. Sist søndag badet vi i lille oklungen på tur i marka, og to ganger i løpet av uken har vi dratt ut til Huk, og hoppet i havet. Det er kjøligere enn det var midt i juli såklart, men det er fantastisk deilig og frisk, nesten så jeg tenker man burde bli en isbader.

_dsc0365

I dag skal vi ha høstmarked på Damplassen i Ullevål hageby. Der bor mamma, og to ganger i året selger hun, og flere andre unna klær, ting og stæsj. I dag skal vi og selge. Det er både en hyggelig å fin måte å bruke en lørdag på synes jeg, spesielt når sola stråler.

Har vi en pause vet jeg hvor vi skal stikke for å få en forfriskning og det er til St.Hanshaugen, og iskremkiosken til Gutta på Haugen hvor de har fantastisk god økologisk softis. Den er nemlig i full sving ennå, de holder åpent både denne helgen og den neste, før de stenger for sesongen 25 september. Vi var innom der etter vi hadde badet på Huk for et par dager siden, og da smakte vi den kanskje mest crazy iskrem kombinasjonen du kan tenke deg- som var utrolig god; nemlig softis med bacon-strø og olivenolje. Det er vanskelig å beskrive smaken, men det smakte bacon og man må nesten bare teste ?

_dsc0574

_dsc0454

Så, om vi skal gi en liten Oslo-guide denne solskinnslørdagen midt i september, så ville vi badet, enten i sjøen eller i marka, gått på marked (og loppis som det er masse av denne helgen) og avsluttet med softis på st. Hanshaugen.

_dsc0534

Bedre blir det vel ikke ?

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Gutta på Haugen

 

Leave a Reply Cancel reply